Haber

Rusya’dan Ukrayna’nın batısına hava saldırısı: 3 ölü

– Rusya’dan batı Ukrayna’ya hava saldırısı: 3 ölü

LVIV – Rusya’nın Ukrayna’nın batısındaki Lviv kentine ve Volyn bölgesine düzenlediği hava saldırısında üç kişi hayatını kaybetti.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları da devam ediyor. Ukraynalı yetkililer, Rus ordusunun Ukrayna’nın batısındaki Lviv kenti ve Volyn bölgesine gece saatlerinde hava saldırısı düzenlediğini duyurdu. Hava saldırıları sonucunda 3 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı. Volyn Bölgesi Valisi Yuriy Poulyaiko yaptığı açıklamada, “Rus ordusu, Volyn bölgesine bağlı Lutsk şehrinde bir sanayi kuruluşuna saldırı düzenledi. Burada ölümler bildirildi. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.” Lviv Valisi Maksym Kozytskyi, “Lviv’de en az 15 kişi yaralandı. 6 insansız hava aracı onlarca binaya ve bir anaokulunun bahçesine isabet etti. Burada 10 yaşında bir çocuk hayatını kaybetti.”

Açıklamalar peş peşe geldi

Ukrayna Başbakanı Denys Shmyal, “Rusya’nın fırlattığı 28 adet seyir füzesi nedeniyle sivil yerleşim yerleri, okullar ve hastaneler olmak üzere 8 bölgede hasar meydana geldi. Hava savunma sistemleri 16 insansız hava aracını imha etti.” Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Lideri Andriy Yermak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Rusya’nın her gün düzenlediği terör saldırılarının tek amacı vardır. O da savaştaki ruhumuzu yok etmektir.”

Öte yandan yerel yetkililer, bugün gerçekleştirilen hava saldırısının, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden bu yana Lviv’e düzenlenen en büyük hava saldırısı olduğunu bildirdi. NATO üyesi Polonya ile sınır komşusu olan ve cephe hatlarından yüzlerce kilometre uzakta bulunan Volyn ve Lviv’de Ukrayna ordusu, Rus ordusuyla 18 aydır süren savaşta çatışıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu