Teknoloji

Instagram Avatarı ve Profil Fotoğrafı Nasıl Oluşturulur: Instagram Profil Fotoğrafına Avatar Nasıl ve Nereye Eklenir?

Popüler sosyal medya uygulaması Instagram, profil fotoğraflarına avatar eklemek için yeni bir özellik getirdi. Facebbok Meta sisteminden sonra avatar oluşturma eklentisini getiren Instagram, şimdi de bu avatarları profil fotoğrafına taşımaya izin veriyor. Peki Instagram profil fotoğrafına avatar nasıl eklenir? Instagram profil fotoğrafına avatar nereye eklenir? Detaylar burada…

Instagram hayatımızın bir modülü haline geldi. Günlük telefon kullanımımızın çoğunu Instagram’da geçirdiğimiz araştırmalar sonucunda ortaya çıktı.

Hem üreticisi hem de tüketicisi olduğumuz bu platform, kullanıcılarını kaybetmemek adına düzenli olarak yeni eklentiler ve güncellemeler yapmaktadır.

Bunlardan biri de Instagram’ın bünyesinde bulunduğu kuruluş olan Meta Facebook ile gelen avatar özelliğiydi.

Avatar özelliği sadece hikayeler ve bildirimler bölümünde kullanıldı. Yeni güncelleme ile artık profil fotoğrafına avatar eklemek mümkün.

Peki Instagram profil fotoğrafına avatar nereye ve nasıl eklenir?

Instagram hesabınıza giriş yaptığınızda profil fotoğrafınıza uzun basın. Dört seçenek göreceksiniz.

  • yeni profil resmi ekle,

  • facebooktan aktarma,

  • avatarı kullan,

  • Geçerli resmi kaldır

Daha sonra “avatar ekle” seçeneğine tıklayıp daha önce oluşturduğunuz avatarı ve seçmek istediğiniz ifadeyi ayarlayabilir ve arka plan rengi ile işleminizi sonlandırabilirsiniz.

Instagram’da bir avatar nasıl oluşturulur?

Profilinizi girdikten sonra, ‘profili düzenle’ düğmesine tıklayın. Profil fotoğrafınızın hemen altında bir ‘avatar düzenle’ seçeneği olacaktır. Bu seçeneğe tıkladıktan sonra ‘başlat’a tıklayarak avatar oluşturmanın ilk adımını atın. Ten rengi, göz rengi, burun şekli gibi birçok ayarı yaptıktan sonra ‘tamam’ dediğinizde avatarınız oluşacaktır.

Aynı zamanda avatar oluştururken karşımıza çıkan ‘mirror’ ikonu ile kullanıcılar avatarlarını kamera üzerinde görebilmektedir.

besiktasajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu