Haber

İmamoğlu’ndan ‘oyları bölmeyin’ çağrısı

CHP Meclis Küme Başkan Yardımcısı Engin Altay, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Millet İttifakı Başkan Yardımcısı Ekrem İmamoğlu ile Sinop’u ziyaret etti.

Altay ve İmamoğlu’nun Sinop ziyaretine eşleri Fatoş Altay ve Dilek İmamoğlu da destek verdi. Altay ve İmamoğlu’nun Sinop’taki ilk durakları Gerze ve Erfelek ilçeleri oldu. Vatandaşlardan yoğun ilgi gören Altay ve İmamoğlu, Demokrasi Parkı’ndan Gerzelilere, Musa Can Parkı’ndan Erfelek halkına seslendi.

Altay tarafından duyurulan İmamoğlu, Sinop’ta ve Karadeniz’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başladı. Uzun yıllardır yürütülen kirli siyaset nedeniyle tüm ülkenin çok yorgun olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Ülke çok yorgun; Çok sıkıldı, çok üzüldü. Siyasetin kirli alanı, bu ülke yaşamaktan bıktı. Her akşam sert insan suratından, parmak sallayan anlayıştan, azarlayıcı dilden kurtulmak istiyoruz. Onu eve göndermek istiyoruz. Onu evine gönderip emekli olmak istiyoruz.”

‘MİLLETLER İTTİFAKINI GÜÇ OLUŞTURACAĞIZ’

İmamoğlu, 2017 yılından itibaren bir ittifak çabası içinde olunduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

“Bu yol, insanların ortaya çıkması, ortada düşünmesi, ortak akılla ülkeyi yönetmesi için konuldu. 2017 yılından bu yana büyük emeklerle bu geziyi yapan ve bugün hepimizin adayı olan bu gezinin lideri ve başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamlarını getiriyorum. ‘Birlikte bu seçimi kazanacağız.’ Başkan adayımız öyle diyor. Biz buna öyle deriz. Evet Millet İttifakı olarak seçimlere giriyoruz. Evet, her zaman birlikte çalışacağız. Millet İttifakını iktidara getireceğiz. Ama esasen 86 milyon insanımıza, milletimize güç kazandıracağız. Bir kişinin gücü sona erecek, bir avuç insanın memnun olduğu dönem sona erecek ve 86 milyon insanımız tatmin olacak. Herkes memnun olacak. Partizanlığı çöpe atacağız. Nepotizmi çöpe atacağız. Adalet, hak, hukuk gelecek, liyakat gelecek. ‘Çalışırsam hakkımı alırım’ anlayışı bu topraklarda karşılığını bulacaktır. Kanunsuzluk, adam kayırma; Tüm bu duygulardan kurtulacağız. Ve göreceksiniz, seçim bittikten sonra 86 milyonun eşitlendiği bir dönem başlayacak. ‘Bu belediye benim belediyem, şu belediye benim belediyem değil’ demeyeceğiz. Halkımıza eşit davranacağız.”

’14 MAYIS’TA GÖNDERECEĞİZ’

“Cumhuriyetle yönetilmeye 100 yıl önce karar verdik” diyen İmamoğlu, şunları söyledi:

“Cumhuriyet tarafından yönetilmek nedir bilir misiniz? Yönetenlerin değil yönetenlerin haddini bildiği bir yönetimdir. Adı şu: Alçakgönüllülükle daha iyi projeler üreten, daha iyi işler anlatan, ‘Ben daha iyisini yaparım’ diyen… Seçimde böyle bir yarış olur. Tökezleyerek, karalayarak ve lekeleyerek bize korkunç bir zaman yaşatıyorlar. Milletimizin hiçbir ferdi bu atmosferi hak etmiyor. Yargıyı siyasetin silahı haline getirerek, hukuksuzlukla insanların hayatını zehirleyerek ülkeye hiçbir çıkar sağlamaz. Çocuklarını üzmekle, gençlerine ‘Yurt dışına gidiyorsa bırak gitsin’ demekle bu ülke hiçbir şey kazanmaz. Bu ülkenin insanları bunu hak etmiyor. Ne yapacağımızı biliyor musun? 14 Mayıs’ta kargoya vereceğiz. Dönem bitti. O aklın devri, o aklın devri kapandı. Fırçalama yok, kimsenin yeri yok.”

“DENEYİM MİSYONUNA DA EMİR OLMUŞTUK”

“Temel unsurlarımız zayi oldu” diyen İmamoğlu, “Şimdi temel unsurları düzelteceğiz. Demokrasi, hak, hukuk, adalet, eğitim, kadın hakları gibi kucaklayıcı bir çağın yaşanabilmesi için seferberlik hükümeti kuruluyor. , Çocuklarımızın ve gençlerimizin ihtiyaçlarının karşılanması.Bu seferberlik hükümeti yan yana 6 siyasi partinin hükümeti olacak.Ve bize sefer emri verildi.Bizi davet ettiler.Başkent İstanbul’un belediye başkanı dediler. kadim Osmanlı İmparatorluğu’nun, dünyanın en güzel şehri, dünyanın başkenti, gelin bizimle çalışın.’ ‘Milletimizin emrindeyiz’ dedik ve yola çıktık” dedi.

İmamoğlu şöyle devam etti: “Yine Cumhuriyetimizin başkenti Ankara’nın saygıdeğer lideri, Ankara’nın saygıdeğer lideri Mansur Yavaş baş başa seyahate çıktı. Ben de size selamlarını getirdim. Cumhuriyetimizin 100. yılında milletimize bir seferberlik duygusuyla yeni bir başlangıç ​​sunmak için gelin.Millet İttifakı’nın değil, milletin gücüdür.86 milyon milletimizin gücüdür. şahit, bu mübarek ramazan ayında kendisine yemin ederiz.seçimden sonra -biz istanbul’da ispat ettik, ankara’da ispat ettik, başka şehirlerde ispat ettik- bu senin kardeşin, bu hemşehrimiz seninle konuşuyor. . Seçimden sonra Allah’ın kulu verdiği oyla asla ayrılmayacak, hakkı ne ise ona teslim edilecektir” dedi.

‘OYLARI AYIRMAYACAKSINIZ’

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu’nun ayrılıktan değil birleşmeden yana olduğunu vurgulayan İmamoğlu, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Sevgili çocuklar, sevgili gençler, oy kullanmayan herkes, hanımefendiler, beyefendiler, sandıkta ayrımcılık yapılamaz. Asla ayrılmayacaksın. Oy vereceğiniz yer Millet İttifakıdır. Oyun yeriniz cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Bundan dolayı ayrılmak isteyenler olabilir. Onlara hiçbir şey söylemiyoruz. Ama ayrılmayacaksın. Ayrılmak isteyenler kendi yollarına giderler. Ama oylarınızı bölmeyeceksiniz. Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vereceksiniz. Bir anlaşmamız var mı? Söz? Güzel.

İkincisi; Her yerde gönüllü olacağız. Bakın, ülkemin her köşesini gezeceğim. Hakkari’ye gideceğim, Karadeniz’in her noktasına gideceğim. Cumhurbaşkanımızla da gezeceğim. Diğer liderlerle de dolaşacağım. Ve her köşe başında gönüllü olarak oy kullanacağız, oylarımıza sahip çıkacağız. 31 Mart’ı 1 Nisan’a bağlayan gecede yapılan hukuksuzluklara 2019’da ülke ‘dur’ dedi. Maçta hile yapmaya çalıştılar, milletimiz onlara koca bir tokat attı. Eskiden bize ‘kaybedenler kulübü’ derlerdi, şimdi ‘kazananlar kulübü’yüz. Millet olarak kazanacağız. 2019’da o işi bitirdik. Esasen onun için, 4 yıldır İstanbul’daysa, yoksa İmamoğlu’dur. Başka iş demiyorlar. Millet olarak akıllarını aldık. Almaya devam edeceğiz. O günün o güzel ruhunu ve hissini yaşamaya devam edeceğiz. Nasıl yapacağız? Her şey çok hoş olacak. Kesinlikle olacak. Sinopluyum derse olur kardeşim.” (HABER MERKEZİ)

haber-nizip.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu