Teknoloji

Google, Cüzdanınızı Gözetleyen Sahte Uygulamalara Karşı Yeni Önlemleri Test Ediyor

Google’dan yapılan açıklamaya göre PlayProtectbundan sonra “Kullanıcı uygulamayı internetten indiren bir kaynaktan (web tarayıcıları, mesajlaşma uygulamaları veya dosya yöneticileri) yüklemeye çalıştığında, finansal dolandırıcılık amacıylaSıklıkla yararlanılabilen uygulamaların kurulumunu analiz edecek ve otomatik olarak engelleyecektir.”

Yeni sistemde Google, uygulamaların izinlerini gerçek zamanlı olarak takip ediyor. Sistem özellikle RECIEVE_SMS (SMS al), READ_SMS (SMS oku), BIND_Notifications (Bağlantı bildirimleri) ve Erişilebilirlik izinleri isteyen mali dolandırıcılık uygulamalarını izler. Google’dan alınan bilgiye göre bu tür erişimleri kullanarak veri sızdıran uygulamalar yüzde 95dış kaynaklardan gelir.

Uygulama izinleri gerçek zamanlı olarak incelenecek

Google Play hizmetleri üzerinden kullanılabilen yeni sistem ilk olarak önümüzdeki haftalarda kullanıma sunulacak. Singapur’da test edilmeye başlanacak. Zararlı uygulamalar kullanıldığında “BAŞVURU Play Koruma tarafındanengellendi”uyarısı görünecektir. Googlebu ekranda Bu uygulama hassas bilgilere erişebilir. Bu, kimlik hırsızlığı veya mali dolandırıcılık riskini artırabilir.”Ayrıca formda bir açıklama sağlayacaktır.

Uygulamayı test etmek için teknoloji devi Singapur Siber Güvenlik Ajansı Kendisiyle işbirliği yaptığını ve uygulamanın daha önce Singapur yönetimi tarafından test edildiğini belirtti. Sonuçların yakından takip edileceği belirtilirken, kılavuzların da güncellendiği belirtildi. Yeni güncellemeyle birlikte uygulamalarda yaşanabilecek sorunların nasıl çözüleceği ve gerektiğinde hukuki süreçlerin nasıl yürütüleceğine ilişkin bilgiler de rehberlere eklendi. Ek olarak, Play Protect’in gerçek zamanlı tarama özelliği de Hindistan, Tayland, Singapur ve Brezilya515 bin yeni zararlı uygulamanın yakalandığı belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu