Haber

Emniyet Müdürlüğü binası için açılan davayı Mudanya Belediyesi kazandı

Mudanya Belediyesi, mülkiyetinde olduğu halde Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından mazbut Bahram Vakfı’na devredilen Zabıta Müdürlüğü binasına açtığı iptal davasını kazandı. Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Belediye adına tapulu olan binamızın, vakfı belirsiz bir şekilde hukuka aykırı olarak devredilmesine izin vermedik” dedi.

Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait olan Zabıta Müdürlüğü binasının feshedilen Bahram Vakfı’na devrine ilişkin davayı Mudanya Belediyesi kazandı. Mudanya 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, gerekçeli kararında, Bahram Vakfı adına tapu kaydının iptaline, tapu kaydındaki “Eski Eser” ve “2. Derecede Korunması Gereken Kültür Varlıkları” şerhinin devamına karar verdi. taşınmaz

Mudanya Tapu Müdürlüğü’nün belediyeye ait taşınmazı 6 Kasım 2020’de mazbut Bahram Vakfı’na devrettiğini kaydeden Önder Hayri Türkyılmaz, bu süreye karşı dava açtıklarını hatırlatarak, “Resmi kayıtlara göre 1163 no’lu taşınmaz 4 parsel Mudanya Belediyesi’nin ilk hizmetidir.Belediye binası 1340 yılında istimlak edilmiş ve 1341 yılında büyük onarım yapılmıştır. Vakıf kültür varlıklarıyız ve bundan önce de olduğu gibi Mudanlıların haklarını korumaya devam edeceğiz” dedi.

ozalpajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu