Ekonomi

Emekli maaşına ek zam yapılacak mı?

Emekli maaşına ek zam yapılacak mı? Sorusu, Kabine toplantısının ardından en çok merak edilen konuların ortasında yerini aldı ve internette aranmaya başlandı. Erdoğan, ekonomiden dış politikaya kadar pek çok konuya değindi. Erdoğan’ın gündeminde emekli maaşlarına ek zam yapılması da gündeme geldi. Peki, emekli maaşına ek bir zam yapılacak mı? Emekliler ek zam alacak mı? SON DAKİKA Pansiyon detayları!

EMEKLİLİK MAAŞINA EK ARTIŞ YAPILACAK MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, “Kamu çalışanını, memurunu yarı yolda bırakmadığımız gibi, çalışanından emeklisine de hiç kimsenin kalıcı mağduriyet yaşamasına izin vermeyeceğiz. Emeği geçen herkesi memnun edeceğiz.” Mağdur hissediyorsak, bunu yılbaşı gecesi bitirmeyi planlıyoruz.”

ERDOĞAN OCAK AYINI İMZALADI

Bunun için ocak ayını işaret eden Erdoğan, “Kamu çalışanını, memuru bırakmadığımız gibi, çalışanından emeklisine kadar hiç kimsenin kalıcı mağduriyetine de razı olmayacağız.

BAHÇELİ, SEYYANEN ARTIŞ İSTEDİ

Emeklilikte yüzde 25’lik zammı yetersiz bulan MHP lideri Devlet Bahçeli, zam talebinde bulunmuştu. Bahçeli, “Gördüğümüz kadarıyla sayısı 15,9 milyona ulaşan emeklilerimizin yaptığı yüzde 25’lik maaş zammı makul ve yeterli bulunmadı. Açık ve samimi teklifimiz budur, beklentimiz ve talebimizdir. Temel ücrete yapılan 8 bin 77 liralık artışın da aynısı ile emekli maaşlarına yansımasını istiyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu