Ekonomi

Duyarlı hocadan yabani meyve ağaçlarına aşılama

Samsun’un Kavak ilçesinde, insanların doğaya olan duyarlılığını artırmak isteyen misyon sahibi bir öğretmen, öğrencilerin yemesi için okuldaki yabani meyve ağaçlarını, vatandaşların yemesi için çevredeki yabani meyve ağaçlarını aşılıyor. BT.

Kavak Yaşar Doğu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğretmenlik yapan Niyazi Altun, okul bahçesinde aşılanmaya uygun bulunan 6 ağaca aşı yaptı. Altun, “Öğrencilerimiz okulumuzda yesinler diye aşılamaya uygun 6 ağaç aşıladım. Granny smith, starking ve golden apple aşılanıyor.

“Üzüm ve gül fidanlarını bedava dağıtıyorum”

Niyazi Altun, yıllardır yaptığı uygulamaya destek vermeye başladığını anlatarak, “İnsanlar bu vesileyle bir ağaç dikmenin veya büyütmenin zevkini ve ağacın meyvesini yemenin ne büyük bir zevk olduğunu anlıyor. Kendi yetiştirdiği veya aşıladığı ağaç.İnşallah örnek olur.Meyve ağacını dikip büyüten kişi, diktiği ağaçtan meyve yemenin zevkini yaşar bu da doğaya karşı daha duyarlı olmasını sağlar.Aşı yapacağım. armut ve santa marina armut Bu mecrada sadece kendi yerimde değil mahalleden aşı isteyenlere de aşıyı yapıyorum.Ayrıca yol kenarlarında ve vahşi doğada yaptığım aşılar da var. Üzüm ve gül fidanı başta olmak üzere kendi okulumda ve kendi mahallemde ücretsiz dağıtıyorum.Yunanca.Geçen yıl mahallemde onlarca üzüm dağıttım.Bu yıl 100’e yakın üzüm dağıtacağım” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu