Haber

DISSİAD Başkanı Edemen: Suriye sınır kapısı açılsın

DİYARBAKIR– Diyarbakır Sanayici ve İş Adamları Derneği Yürütme Konseyi Başkanı (DİSİAD) Lideri Nurullah Edemen, depremin Suriye’de de yıkıma yol açtığına dikkat çekerek, bölgeye insani yardım ulaştırılması gerektiğini söyledi.
Depremin yaralarının sarılması için Nusaybin sınır kapısının açılmasını isteyen Edemen, “Komşumuz Suriye halkına bir an önce insani yardım ulaştırılmalıdır.”

Edemen, “9 saat ortasında meydana gelen ve merkez üssü Maraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki deprem, ülkemizde ve Suriye’de büyük bir felakete yol açarak binlerce kişinin hayatını kaybetmesine ve bir o kadar kişinin de hayatını kaybetmesine neden oldu. yaralanmak.” Henüz insana ulaşılamadığını, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Edemen, Suriye’deki durumla ilgili şu bilgileri verdi: “Suriye’de devam eden çatışmalar nedeniyle başta sağlık olmak üzere kamu kurum ve kuruluşları hizmet veremez hale geldi. Üzerinde meydana gelen deprem felaketi, komşumuz Suriye’nin hayatını tümden alt üst etti. Böylesine zorlu bir süreçte sarsıntıdan etkilenen Suriye halkının yeterli insani yardıma ulaşmadığı, enkaz altında ölü ve yaralıların olduğu bilgisini alıyoruz. Nusaybin Sınır Kapısı’nın bir an önce açılması, özellikle ülkemizdeki yaralıların tedavi edilmesi ve Suriye halkına insani yardım ulaştırılması açısından büyük değer taşımaktadır.”

“YARDIM ELİNİ UZATMAYA HAZIRIZ”

Edemen, “En uzun sınıra sahip olduğumuz, sosyal, kültürel ve ekonomik ilişkilerimizin çok yakın olduğu kardeş Suriye halkına gerekli insani yardım ulaştırılmalıdır” diyen Edemen, son olarak “Türkiye’nin sivil toplum kuruluşları olarak bizler depremin olduğu ilk andan itibaren şehirdeki tüm kurum ve kuruluşlarımızla koordineli bir şekilde depremden zarar gören bölge, depremzedelerimize yardıma Diyarbakır, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay’da devam ediyoruz. Komşumuz Suriye’deki depremzedelere yardım eli Suriye’deki depremzedelere insani yardım ulaştırılması için Habur Sınır Kapısı’nın süratle hizmete açılması ve insani yardım koridoru oluşturularak gerekli tüm takviyelerin sağlanması gerekmektedir.( HABER MERKEZİ)

haber-marmaraereglisi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu