Ekonomi

Bitcoin, ABD TÜFE’si tarafından sarsıldıktan sonra daha güçlü bir toparlanma yaşadı

Investing.com – BitcoinABD dün şişirmeVerilerin beklentilerin üzerinde gelmesi nedeniyle küresel satış dalgasında 48.300 dolara kadar gerileyen döviz, dipten alımlarla hızla toparlandı.

En büyük kripto para, günü yarım puanlık kısmi düşüşle 49.700 dolardan kapatmayı başardı ve 8 günlük pozitif günlük kapanış serisini sonlandırdı. Ancak bugün yükseliş ivmesini artıran Bitcoin, günlük %4 değer artışıyla 51.686 dolara yükseldi. Son 24 saatteki fiyat hareketleri incelendiğinde yatırımcıların dünkü geri çekilmeyi alım fırsatı olarak değerlendirdiği görülüyor.

Bitcoin piyasasında yükselen algı, ABD borsalarında da gün geçtikçe daha popüler hale geliyor. spot Bitcoin ETF’leri ile desteklenmeye devam ediyor. ETF’lere olan talep, Bitcoin alımlarını da hızlandırırken, bu ticaret, kripto para biriminin dış etkenlere karşı daha dirençli kalmasını sağlıyor. Öte yandan yaklaşan Bitcoin yarılanması, Bitcoin alımları için katalizör olmaya devam ediyor.

Bitcoin konumunu 50.000 doların üzerinde sağlamlaştırıyor

Dün taban seviyelerden yükseliş ve hareketle 52.000 dolara doğru ilerleyen Bitcoin, bugün de aynı hızla devam ederek piyasanın geri kalanını ateşledi. Şu anda 69.000 dolarlık zirveye %33 uzakta olan Bitcoin için genel yükseliş beklentisi geçerliliğini koruyor.

Piyasa genelindeki algıyı ölçen kripto para korku ve risk iştahı endeksi de bu dönemde yatırımcıların risk iştahının yüksek olduğunu göstermeye başladı. Öte yandan trende şüpheyle yaklaşmayı sürdüren bazı yorumcular, risk iştahının yüksek olduğu dönemlerde düzeltme riskinin arttığı konusunda uyarıyor ve mevcut seviyelerden işlem yaparken dikkatli olunması uyarısında bulunuyor.

Kripto pazarının geri kalanında da önemli bir artış var. EthereumDünkü duraklamanın ardından bugün %5 artışla 2.760 dolara ulaşan fiyat, son saatteki prestijiyle yükselişini sürdürüyor.

Bugün ise ilk 100’de çift haneli değer artışı kaydetti. BULANIKLIK, SEI, PYTHVe VETERİNERöne çıkarken LTC, ASTRVe 1000SATS, %2 aralığında kısmi düşüşle en çok değer kaybeden altcoinler olmayı sürdürüyor.

dargecithaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu