Haber

Ampute Futbol Türkiye Kupası müsabakaları Van’da başladı

Van Valiliği ile Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen Ampute Futbol Türkiye Kupası karşılaşmaları Van’da başladı.

İpekyolu Spor Kompleksi’nde başlayan tertibin açılışında konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Lider Vekili Ozan Balcı, Ampute Futbol Türkiye Kupası’na ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kazandığı dünya şampiyonluğuyla ay-yıldızlı bayrağı göndere çeken Ampute Futbol Milli Takımı’nın herkesin göğsünü kabarttığını belirten Balcı, şunları kaydetti:

“Ampute Futbol Milli Takımı Teknik Direktörü Osman Çakmak hocamız aynı zamanda bir gazi. Ülkemizin, memleketimizin gurur kaynağı. Kendisini bu haklı gururu ülkemize yaşattığı, milletimizin göğsünü kabarttığı için yürekten kutluyorum. Daha büyük başarılara imza atacaklarına kalpten inanıyorum. Ampute Futbol Türkiye Kupası müsabakaları perşembe gününe kadar devam edecek. Vanlıların bu alanları doldurmalarını istiyoruz.”

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Genel Sekreteri Mehmet Berk İnan ise Türkiye’de birinci defa konut sahipliği yaptıkları Dünya Kupası tertibini muvaffakiyetle geride bırakmanın ve kupayı ülkeye kazandıranın memnunluğunu yaşadıklarını lisana getirdi.

İnan, “Burada gördüğünüz kişilerin arasında korkusuzca düşmana göğüs germiş, vatan toprağımızın bütünlüğü için kendini siper etmiş gazilerimiz ve çeşitli sebeplerle bir uzvunu kaybetmiş kardeşlerimiz var.” sözlerini kullandı.

Ampute Futbol Ulusal Grubu Teknik Yöneticisi Osman Çakmak da bölgede bu tıp tertipleri gerçekleştirmenin kıymetli olduğunu belirtti.

Çakmak, maçların keyifli ve centilmence geçmesi temennisinde bulundu.

Müsabakalar, Vali Balcı’nın Etimesgut Belediye Ampute Spor Kulübü ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü müsabakasının başlama vuruşunu yapmasıyla başladı.

6 grubun 2 kümede gayret edeceği tertipte, kümelerini birinci iki sırada tamamlayan ekipler yarı finale yükselecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu