BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş: Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplanınca Kimse ‘Bu Ülkede En Az 40 Bin Lira Yapılır’ Demiyor
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, Lastik-İş Sendikası Sakarya Şubesini ziyaret ederek; “Pek çok sendikanın hem maaşlar hem de çalışma saatleri konusunda hükümetle fikir alışverişinde bulunduğu noktada aslında işverenin ya da hükümetin lehine hareket ettiğini görüyoruz. Bu üzücü bir durum. Örneğin Asgari Ücret Belirlendiğinde Komisyon toplanıyor, kimse çıkıp ‘Bu ülkede en az 40 bin lira geçinir’ demiyor. ” söz konusu.
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, Lastik-İş Sendikası Sakarya Şubesini ziyaret etti. Şube Başkanı Fuat Özbay, Baş’ı ağırladı. Şef burada şu ifadeleri kullandı:
“ASGAM FİYAT BELİRLEME KURULU TOPLANTISINDA BU ÜLKEDE TABAN DEMEYEN KİMSE 40 BİN LİRAYA ÇIKAMAZ”
“Pek çok sendikanın hem maaş, hem çalışma hem de çalışma saatleri konusunda hükümetle fikir alışverişinde bulunduğu noktada aslında patronun ya da hükümetlerin lehine hareket ettiğini görüyoruz. Bu üzücü bir durum. Örneğin Asgari Tespit Kurulu toplandı, kimse çıkıp ‘Bu ülkede en az 40 bin lira var, geçinirsin’ demiyor.
“DEVRİMDEN FAZLA BİR FİKRİ GELİŞİME İHTİYACIMIZ VAR”
Asgari fiyat 11 bin 400 lira olarak belirlenecek, 12 bin lira mı olmalı? Göstermektense vermemek daha iyidir. Aslında herkes, tüm sendika yapıları bu emek emeğinin çok değerli bir çaba olduğunu algılamalıdır. Burada devreye siyaset giriyor, dolayısıyla insanlar özgür ve özgür iradeleriyle hareket edemeyebiliyor. İnşallah sizin gibi idealist yapılar ve insanlar bunu değiştirir.
Çünkü, bilirsiniz, değişimler önce insanda başlar. Bir insan çıkacak, doğal olarak tam bir fikir sahibi olacak, tam bir bakış açısına sahip olacak. Şimdi değişim isteyen örgütler ve siyasi yapılar görüyorum. Değişim kendi içinde, ‘siz yönetin, ben yöneteyim’ değişimi. Aslında değişiklik bu değil. Entelektüel bir değişim, karakteristik bir değişim olmalı. Ülkede devrim isteniyor ama ben bunu her zaman savunurum; Aslında evrime ihtiyacımız var. Bir devrimden çok, entelektüel bir evrime ihtiyacımız var.
Olaylara yaklaşımlarımızı iyi analiz edip doğru noktaya getirmemiz gerekiyor ki istediğimiz noktalara gelebilelim. Çünkü baktığınız zaman müreffeh ülkelerin bizden temel farkı idari devrimlerden çok zihinsel evrimleridir. Olaylara, kişilere, personele, patronlara, hükümetlere, devletlere, orduya ve polise yaklaşım ve bakış açılarında farklılıklar vardır. Oraya gidebilirsek, gerçekten güzel bir ülke yaratacağımıza inanıyorum, bu kesinlikle yapabileceğimiz bir şey.”